logo2.gif (4383 bytes)


 

 

Linux - Asentajan käsikirja (IT Linux 2002)

Hinta: 128,-

 

Raimo Koski
140 sivua + 2 x CD
ISBN 951-826-546-1
Suomenkielinen teos
 

Täydellinen Red Hat 7.2 / IT Linux 2002

Tämä käsikirja on tehokas tapa ottaa Linux hallintaan. Käsikirjassa käsitellään kattavasti muun muassa Linuxin asennus, tehokas käyttö ja järjestelmänhallinta.

IT Linux 2002 on paras valinta suomalaisille PC-käyttäjille. Suomenkielinen käyttöliittymä (vaihtoehtona englanti ja alkuperäinen Red Hat 7.2 Linux), helppo graafinen asennus, suomenkielinen kirja ja paras valikoima Linux-ohjelmia takaavat Linuxin tehokkaan hyödyntämisen. IT Linuxin mukana saat heti mm. kaikki yleiset toimisto-ohjelmistot, Internet- ja verkkotyökalut, ohjelmointituotteet, multimedia- ja grafiikkaohjelmat sekä parhaat pelit.

Laitteistosuositukset

CD-levyt

Uudet ominaisuudet

IT Linux 2002 on Red Hat 7.2 -pohjainen, joten siinä on kaikki Red Hatin uudet ominaisuudet ja lisäksi:

CD-ROM-multiboot

Tämä ominaisuus toimii uudehkoissa koneissa, joissa BIOS tukee käynnistystä CD-ROM:lta. IT Linux 2002:n ensimmäisellä asennuslevyllä on 3 käynnistyvää levykkeen näköistiedostoa. Ensimmäinen käynnistää IT Linuxin asennuksen, toinen sisältää parted-ohjelman, jolla voidaan muuttaa ext2-, FAT16- ja FAT32-osioiden kokoa ja kolmas Red Hat 7.2:n asennusohjelman englanniksi. Jos koneen BIOS ei tue rompulta käynnistystä, mutta CD-ROM-asema on IDE-väylässä, voidaan kone käynnistää erityisellä käynnistysohjelmalla, jonka käynnistyslevyke on IT Linuxin 1. asennuslevyllä nimellä /images/sbmboot.img. Sen avulla voidaan käynnistää rompulta kaikki edellämäinitut käynnistyslevykkeet. Tätä samaa levykettä voidaan käyttää kaikkien käynnistyvien CD-ROM-levyjen kanssa, joten muita käynnistyslevykkeitä ei enää tarvita. Samalla vanhaankin koneeseen saadaan tavallaan 2,88 Mt levykeasema. Edellämainittu parted-ohjelma on 2,88 Mt levykkeellä ja yleensä tämän kokoisen levykkeen käynnistys on mahdollista vain CD-ROM:lta.

Red Hat 7.2 -pohjaiset uudet ominaisuudet

Linuxin ydin 2.4.9 (Red Hatin julkaisema korjausversio, myös asennettaessa IT Linux -levyiltä aito Red Hat 7.2) Ext3-tiedostojärjestelmä, jossa on journalointi. Tiedostojärjestelmän tarkistus sujuu nyt tyypillisesti alle sekunnissa eikä tietoja huku yhtä herkästi edes sähkökatkojen tai muiden vakavien virhetilanteiden yhteydessä. Päivittäessä vanhat ext2-osiot voidaan muuttaa ext3-osioiksi asennuksen yhteydessä. Palomuurin konfigurointi asennuksen yhteydessä.

KDE 2.2 (€ (euro) -symbolin tuki)
Gnome 1.4
XFree86 4.1.0IT Press, PL 760, 00043 Edita, Finland.
Tel:  020 450 2266. Fax:  020 450 2380. email: itpress@itpress.fi
Web design © IT Press, all rights reserved. All trademarks mentioned on these pages are the property of their respective owners.