Top advertisement

Kaarina Kreus Ajankohtaisten tapahtumien taustoja

Blog Header Content
Sponsored Blog Ad

Päiväkotien tilanne yhtä kauhea kuin vanhustenhoidossa

  • Päiväkotien tilanne yhtä kauhea kuin vanhustenhoidossa

 

Viime syksynä halusin vaihtaa alaa ja menin töihin päiväkotiin. Rakastan lapsia ja olen itsekin sellainen utelias innostuva luonne. Rektrytointitilanteessa minulle selitettiin Espoon varhaiskasvatuksen strategiasta, jossa lapset leikkien ja oppien kasvavat tasapainoksiksi koululaisiksi.

 

No, todellisuus oli aivan järkyttävä. Lasten kohtelu oli ajoittaan henkistä ja fyysistä väkivaltaa! Parhaimmillaankin se oli ynseätä lapsille rähjäämistä ja tunteetonta komentelua. Kolme viikkoa sitä katsottuani irtisanouduin. En pysty katselemaan tuollaista lasten kaltoinkohtelua.

 

Yksi hoitaja kamppasi lapsen tämän juostessa ohi. Kun lapsi alkoi kaaduttuaan itkeä, hoitaja sanoi ”mitäs juoksit”! Toinen raahasi kiukuttelevaa lasta yhdestä jalasta pitkin pihaa. Yksi hoitaja potki lapsen leikit rikki ja sanoi että nyt jonoon mennään sisään, ja kun lapsi alkoi itkeä häntä lähdettiin kainalosta raahaamaan.

 

Lapsille puhutaan ”sun kanssa ei mikään onnistu” ja ”jos et käyttäydy me kerrotaan äidille” tai ”jos et nyt oo kunnolla et saa ruokaa” tai ”katso nyt kukaan ei susta tykkää kun oot niin hankala”. Lapset eivät saa mitään positiivista kommenttia koko päivänä. Huomiota saa vaan jos tekee jotain väärin. Lasten riitoja ei selvitetä vaan aina vaan raahataan ”rikollinen” pyytämään anteeksi.  Itkevät lapset saavat rauhassa itkeä. Espoossa ei lapsia halita. Itkevältä lapselta ei kukaan kysy mikä harmittaa ja mitä harmitukselle voisi tehdä. Tunteita ei sanoiteta.

 

Erityislapsia riepotetaan kaikkein pahiten. Vaikka hyvin tiedetään että yhdellä on tuntoherkkyys, tälle revitään vaan ulkovaatteet päälle ja sitten jätetään liian kireistä resoreista hysteeriseksi tullut lapsi lattialle ulvomaan. Kiukuttelevaa lasta raahataan kahden naisen voimin ulos huoneesta, pakotetaan poliisiottein maahan makaamaan ja lihava hoitaja vielä istuu viisivuotiaan päälle! Maahanmuuttajalapset eivät opi suomea, kun ainut suomi, mitä heille puhutaan on ”ei sinne” tai ”heti takaisin” tai ”lopeta heti”.

 

Mitään lasten kanssa ei tehdä, ovat pihalla aamu- ja iltapäivät. Jos ollaan sisällä, lapsilla on todella tylsiä leluja, joissa ei ole mitään kehittävää. Kaikki ehdotukseni metsäretkistä yms. tyrmättiin. Lapset istuvat odottamassa muiden pukemista puoli tuntia joka ulkolähdön aikaan. Ruokapöydässä ei saisi puhua. Kuusivuotiaita yritetään nukuttaa väkisin niin että nukkarissa on kauhea meteli ja lapset juoksevat kirkuen ympäriinsä ja kukaan ei nuku. Lasten puuhat keskeytetään yhtä mittaa kun "on aika" lähteä seisoskelemaan jonoon ulkoilun tai ruokailun takia. Lapset seisovat jonoissa tunteja joka päivä.

 

Valtaosa lasten itkuista johtui hoitajista: hoitajat rähjäsivät, keskeyttivät leikit tai pakottivat lapsen johonkin, ja lapsi alkoi siitä itkeä. Minä kuljin kaiket päivät hellimässä lapsia, jotka kollegat olivat ensin saaneet itkemään tai hysteeriseksi. Minä sitten otin syliin, josta itku yleensä heti loppui, juteltiin mitä tapahtui, miltä tuntui ja mitä jos nyt yhdessä mentäis kuitenkin… Yksikään lapsi ei ollut mahdoton. Jokainen rauhoittui heti sylissä, myös ylivilkkaat, väkivaltaiset ja autistiset lapset. Lapsia ei siis voi todellakaan syyttää. Kuvaavaa on, että kun yhtä lasta komennettiin syömään tarttumalla tätä takaapäin kiinni, tämä konttasi itkien piiloon pöydän alle. Kun konttasin perään ja hetki juteltiin, kysyin onko sulla nälkä, vastaus oli JOO. No sitten kontattiin yhdessä pöydän alta ja mentiin käsi kädessä syömään. Ilman pienintäkään ongelmaa.

 

En ole uskoa näkemääni. Laadukasta varhaiskasvatusta tosiaan. Korupuheissa puhutaan paratiisista, mutta tuohan on ihan keskitysleiri. Ja olen ollut kolmessa eri päiväkodissa, jokaisessa sama meno. Erityislapsille ja maahanmuutajalapsille tilanne on erityisen karmea.

Kun yritin puhua asiasta toimittajille, ketään ei kiinnostanut. Nyt kun vanhustenhoidon surkeus on vihdoinkin selvinnyt koko kansalle, olisiko aika avata silmät myös päivähoidon suhteen?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3 Suosittele 

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Content advertisement (648px)

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Puistattavaa luettavaa...nähdä tilanne lapsen kokemusmaailman kautta. Markkinaehtoinen alistava toimintametodi ulottaa lonkeroitaan ihmisen mieleen.

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2014/20141301

Käyttäjän SeijaKastari-Johansson kuva
Seija Kastari-Johansson

Kiitos että kirjoitat kokemuksistasi. Valitettavasti varhaiskasvatuslain myötä on puhuttu oppimisesta paljon, mutta keskustelu kasvatuksesta on mielestäni hukassa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Jaa-a, itse olen aika läheltä seurannut kahden lapsen päiväkotitaivalta kolmessa eri päiväkodissa. Voi toki olla että huijaavat pyytämällä tuomaan luistimia ja suksia päiväkotiin, fotoshoppaavat lapsia metsä-, kirjasto- ja leikkipuistoretkille ja jotenkin kiristävät lapset valehtelemaan päiväkotipäivistään, mutta omat havaintoni päivähoidosta ovat kovasti erilaiset.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Täällä meilläpäin on jälkipolvet olleet ihan tyytyväisiä päiväkotiin. En mä nyt jaksa uskoa että teeskentelisivät innostusta aina aamuisin sinne mennessä vaan kyllä ilo on ihan aitoa.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Luin ehkä huolimattomasti, mutta en huomannut oliko kysymys yksityisestä vai kunnallisesta päiväkodista?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Minuakin jäi tuo kiinnostamaan.
Ja vielä: Olivatko päteviä lastentarhanopeja. Näillä on nimittäin pitkä koulutus ja palkat ovat suhteellisen huonot.
Jos tarha ei ole saanut päteviä, he ottavat keitä ottavat jne.

Tosin enemmistö autoritäärisen kielto-Suomen aikuisista eivät ole mitään varsinaisia portinavaajia vaan pikemminkin laumasieluisia tarhattavia.

Henry

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minusta korkeakaan, monivuotinen koulutus ei todellakaan takaa kykyä ottaa muut ihmiset tunnetasolla huomioon. Tarvitaan ennen muuta empaattisuutta, joka on osaksi synnynnäinen ominaisuus, joka näkyy jo tutkimusten mukaan hyvin varhain pienissä lapsissakin.

Empaattisuus on kykyä asettua toisen asemaan, niin että ymmärtää miltä toisesta tuntuu. Se on kykyä eläytyä toisen ihmisen elämään ja tunteisiin, johon taas tunnekylmä ihminen ei vain pysty.

Minusta lasten- ja vanhusten koulutuksen jo pääsykokeissa pitäisi ottaa tämä huomioon paljon paremmin, jos sitä nykyään edes kunnolla yritetään? Pelkkä hyvät arvosanat eivät vain riitä ihmisten kohtaamiseen lämpimällä sydämellä. Toisissa on jo luonnostaan kyky empatiaan, joka pitäisi myöskin testeissä tulla hyvin ilmi.

Tunnekylmillä luonteilla ei yksin kertaisesti pystytä aitoon empatiaan, eikä kykyyn kärsivällisyyteen, herkkyyteen ja jopa leikillisyyteen rasittavissakin tilanteissa.

Kaarinan esimerkit omasta käyttäytymisestään ovat esimerkillisiä, ja siihen luulisin vain harvan pystyvän, ei ainakaan vuosien raskaankin työuran jälkeen?

Itse olen nähnyt täällä Espoossa hyviä ja lämpimiä hoitajia, ainakin silloin kun vanhemmat ovat samassa tilassa. Muutama kerran toki muutakin, kun olen mennyt hakemaan sairastunutta lastenlastani yllättäen.

Paras tae lienee kuitenkin se, että lapset menevät, ja myöskin jäävät mielellään päiväkotiin. Meillä se vaihteli omien lastenlasteni kohdalla. Joihinkin päiväkoteihin heidän oli vain turhan vaikea sopeutua. Riitti, kun yksikin silminnähden kärttyisä, vaativa ja jo työhönsä tympääntynyt hoitaja lähti eläkkeelle. Ilmapiiri parani jo satunnaisen kävijänkin mielestä.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #8

Olet oikeassa Kaija, että jokaisen hoitoalalla toimivan henkilön tulee osata asettua myös toisen ihmisen asemaan. Mutta jos henkilö joutuu työskentelemään omien arvojensa vastaisesti, se kuormittaa sekä työntekijää että ympäristöä. (Tämä koskee useampia aloja.)

Uusi Suomi tänään: "...perus- ja lähihoitajista jopa useampi kokee joutuvansa viikoittain toimimaan omien arvojensa (37 %) tai sääntöjen ja normien (21 %) vastaisesti kuin vanhustenhuollon työntekijöistä. Eettistä kuormitusta kokevat keskimääräistä enemmän myös muun muassa sairaanhoitajat, lastenhoitajat ja lastentarhanopettajat ja sosiaalityöntekijät, joista 18–23 % joutuu vähintään viikoittain toimimaan omien arvojensa vastaisesti."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/271400-64-000-kun...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #9

Ymmärrän hyvin, että psyykkinen kuormitus lisää huomattavan paljon työntekijän kokemaa henkistä rasitusta, joka purkautuu sitten ympäristöön, niin hoidettaviin kuin työkavereihinkin. Siksi myöskin oikea hoitajamitoitus on elintärkeää, jotta jokainen hoitaja pystyy tekemään työn arvojensa mukaisesti oikein ja hyvin.

Juuri siksi ei myöskään maksimaalinen voitontavoittelu ei ole oikein, eikä hyväksyttävä tapa hoitaa näiden heikompien ihmisryhmien hoitoa. Tosin yksityisistä lasten päiväkodeista en tiedä mitään. Kokemukseni ovat vain kunnalliselta puolelta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #9

Haluaisin vielä lisätä sen, että vanhusten palvelutalojen työ- ja työnolosuhteet ovat varmasti työntekijöille uskomattoman raskaat, jos vielä kokee ajanpuutteen suurimpana ongelmana, ettei ehdi tehdä sitä niin kuin haluaisi. Siinä empaattinen ihminen kokee sen vielä raskaampana, kun kyseessä on vielä vanhat, hauraat ja elämän loppusuoralla olevat vanhukset. Kunnioitan jokaista, joka siihen pystyy ja vielä liian pienellä palkallakin.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Seurailen muutamankin perheen päivähoitolaisia, eikä juuri heidän kohdallaan ole ollut motkottamista. Neljä on ollut hoidossa, kaksi on vieläkin, eikä mitään merkittäviä ongelmia ole lähipiirissä. Lapset on olleet kunnallisella puolella eri kaupungeissa.
Omat muistikuvani ovat muuten jo vanhoja. Duunissa kiertelin Stadin päiväkoteja 2005 saakka. Kävin läpi lukemattoman määrän. Hämmästelin aina, miten erilaisia päiväkodit ovat. Niissä oli ihan eri fiilis riippuen henkilökunnasta. Lapset oli aina yhtä hauskoja, mainioita. Omat duunit ei liittyneet ihmisiin, vaan päiväkodin tekniikkaan. Jouduin kumminkin käymään kokonaisuuden läpi tila tilalta ja siten tuli väkisinkin oltua tekemisissä asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa.

Kysymys on todella henkilökunnasta, korostetusti, myös siitä, että sitä on riittävästi ja pätevää. Sama asia toistuu kouluissa, jopa korostetummin.

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

Päiväkodit olivat kunnallisia. Toisaalta samaa viestiä kantautuu yksityisistä. Päiväkodeissa oli todella paljon koulutettuja erityislastentarhanopettajia. Ja ikävä kyllä, ne olivat pahimpia simputtajia. Muutama maahanmuuttajataustainen epäpätevä hoitaja yritti lapsia oikeasti jopa halia.

Lapset ovat erilaisia. Herkät lapset reagoivat rähjäämiseen enemmän. Kovaluonteisempi kestää enemmän ennen kuin se alkaa näkyä käytöksessä. Toisaalta lapsen käytös ei aina kerro siitä, kuinka paljon päiväkoti häntä rasittaa. Hiljainen voi olla todella stressaantunut, mutta piilottaa tunteensa.

Kun googlasin aiheesta löytyviä artikkeleita, löysin välittömästi valtavan määrän keskusteluita ja artikkeleita, joissa aihetta käsitellään. Voin laittaa niitä linkkejä tähän.

Tämä ei perustu yksinomaan minun henkilökohtaisiin kokemuksiini.

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

Myös lievempiä pahoinpitelytapauksia sattuu

Lapsiasiainvaltuutettu Maria Kaisa Aula pitää varmana, että koska pahoinpitelytapauksia käsitellään myös oikeudessa, taustalla on muitakin tapauksia, jotka eivät koskaan tule julki.

- Todennäkösesti, jos tällaisia tapauksia oikeuteen asti pääsee, niin on varmasti myös lievempiä tapauksia. Mitään kartoitusta tai selvitystä päivähoidon eri muotojen, päiväkotien ja perhepäivähoidon eri kasvatusmenetelmistä, siitä että miten paljon käytetään kiellettyjä menettelytapoja, niin sitä meillä ei ole Suomessa, Aula sanoo.

https://yle.fi/uutiset/3-6283402?fbclid=IwAR31ANd3...

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

Pahoinpitelyistä epäilty lastenhoitaja nipisteli, töni ja huusi – "Päiväkodin ongelmat olivat laajempia kuin tiedettiin"

Lastenhoitajan epäillään syyllistyneen kahden 5- ja 6-vuotiaan lapsen pahoinpitelyyn Kauniaisissa sijaitsevassa Sansinpellon päiväkodissa. Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että lapsiin kohdistunutta epäasiallista käytöstä on ilmennyt päiväkodissa talven ja kevään mittaan useampaan otteeseen.

Länsi-Uudenmaan poliisin saamien rikosilmoitusten mukaan yhden lastenhoitajan uskotaan nipistelleen lapsia, tarttuneen näitä käsistä, käyttäneen epäasiallista kieltä ja huutaneen lapsille aggressiivisesti.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pahoinpitelyis...

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

Lapsen "kohtelu ja kasvatus" päiväkodissa

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä huolestunut äitykkä

https://keskustelu.anna.fi/threads/lapsen-kohtelu-...

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

"Sain tänään kuulla kuusivuotiaalta pojaltani, että tarhassa on yksi tuhma täti. Kyselin tarkemmin, syitä, hän ketoi, että täti on nipistellyt poskista ja repinyt korvista ja retuuttanut vaatteista..."

https://keskustelu.suomi24.fi/t/138190/fyysista-kuritusta-paivakodissa!?fbclid=IwAR2LlBf_OrC1ktqxn6SmbgjkFgsoQmuSgu3hfgxj1zMsYmxLSh_LiEJTcug

https://keskustelu.suomi24.fi/t/138190/fyysista-kuritusta-paivakodissa!?fbclid=IwAR2LlBf_OrC1ktqxn6SmbgjkFgsoQmuSgu3hfgxj1zMsYmxLSh_LiEJTcug

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

Lasten turvallisuudesta vastannut erityisohjaaja läpsi kehitysvammaisia lapsia
09.11.2018 klo 17:30
Kahta kehitysvammaista lasta tuetun asumisen yksikössä lyönyt erityisohjaaja on tuomittu Kymenlaakson käräjäoikeudessa neljästä pahoinpitelystä 600 euron sakkoihin.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/66cfacae-8bf8-4...

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

"Oon työkokeilussa yksityisessä päiväkodissa. Oon tuolla nähnyt aika monia semmosia juttuja jotka on saanut mut kiittämään luojaa ettei mun lapsi oo kyseisessä pk:ssa. Toisaalta ne nyt ei oo sinänsä olleet laittomia juttuja, kyseenalaisia vain (esim kohtuutonta huutamista, muiden edessä alistamista jne) ja ehkä henkisen väkivallan puolelle menevää mutta sellaista mistä on kovin vaikea puhua kun siitä on mielipiteet vastakkain, mikä on kohtuutonta ja mikä tarpeellista. Mutta nyt ylittyi mun raja!!!
Eräs poika alkoi harjoitella vaipatta olemista ja tänään siis oli ensimmäistä kertaa ilman. Yllätys yllätys, vahinko kävi ja pissa tuli housuun. Mutta mitä tekee hoitaja? ANTAA POJAN OLLA PISSAISISSA HOUSUISSA N. 30 MIN. KOSKA "TÄYTYYHÄN SEN OPPIA ETTÄ SE TUNTUU INHOTTAVALTA KUN ON PISSAT HOUSUISSA". Ei voi heti vaihtaa kuivia housuja jalkaan kun ei se lämmin pissa tunnu yhtään pahalta, pitää antaa vähän viiletä että se tajuaa.."

https://www.vauva.fi/keskustelu/2590551/ilmoittais...

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

Lapsiasiainvaltuutettu Maria Kaisa Aula uskoo, että päivähoidossa käytetään yhä lailla kiellettyjä kurinpitomenetelmiä. Lapsiasiainvaltuutettu epäilee, että osa kuritusväkivaltatapauksista lastenhoidossa jää piiloon ja että oikeuteen asti päätyneet pahoinpitelytapaukset ovat vain jäävuoren huippu.

https://yle.fi/uutiset/3-6283402?fbclid=IwAR1ssX-g...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Maria otti lopputilin kun AVI ei kiinnostunut perheiden valituksista huolimatta lasten ja perheiden oikeuksia ajamaan.Ei saanut resursseja.Nyt sdp lapsiasiavaltuutettu Kurttila pyrkii eduskuntaan.Tällä viranomaisella ei ole oikeuksia muuhun kuin neuvontaan,mediakasvona olemiseen,ja tiedottamiseen.Lakia he eivät pysty muuttamaan.

Aula varmasti sai tarpeekseen,kun mitään ei tehty ja samalla linjalla jatkavat edelleen.Oikeastaan hänestä piti päästä eroon,kun alkoi liiaksi julkisuudessa puolustamaan perheitä.

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

"Olen toiminut päiväkotiapulaisena sekä Palmialle 1.8.2010 siirron jälkeen palvelutyöntekijänä,eräässä Helsingin kaupungin ruotsinkielisessä päiväkodissa, jossa jouduin katselemaan ja kuuntelemaan pienten lasten jatkuvaa ,sekä henkistä että fyysistä pahoinpitelyä.Pienten lastenosasto sijaitsee aivan keittiön vieressä, jossa tein suuren osan työstäni...

https://keskustelu.suomi24.fi/t/9594155/pienia-lap...

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

Päiväkodin johtajaa epäillään 3-vuotiaan lapsen pahoinpitelystä. Hoitajien mukaan päiväkodin johtaja oli repinyt lasta ja uhannut lyödä häntä. Työntekijät näkivät tilanteen ja he sanoivat, että johtaja tarkoitti mitä hän sanoi, hänen äänensä oli ollut todella vihainen...

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201612012200034...

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

"Itse olen työskennellyt monessa päiväkodissa ja siellä kyllä huomaa että moni työntekijä on siellä vain siksi että on pakko tehdä jotain työtä. Lapsia kohdellaa ihan miten sattuu ja vanhemmille esitetään ihanaa aurinkoista tarhantätiä. Ja kun olen keskustellut joidenkin lasten vanhempien kanssa mitä ovat mieltä henkilökunnasta ja hoidosta yleensä, niin kehuvat. Vanhemmat eivät todellakaan voi tietää mitä sielä päivän aikana tapahtuu ja kuinka heidän lastaan kohdellaan!! Isompi lapsi onneksi osaa kertoa, mutta ei pieni osaa. Minä en ainakaan laita lastani hoitoon ennen kuin osaa minulle kertoa miten häntä sielä kohdellaan, enkä suosittele sitä muillekkaan vanhemmille"

https://kaksplus.fi/threads/paeivaekodit-ovat-kama...

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

"Minulla on muutama tuttu töissä päiväkodissa. He ovat sanoneet, että osa hoitajista huutavat lapsílle kohtuuttoman paljon ja ovat epäkypsiä, ja että lapsille puhutaan siellä tosi rumasti. Kuulemma vanhemmat eivät tiedä mitä kaikkea siellä tapahtuu..."

"Kyllä varmasti niihin hoitajiinkin mahtuu mätiä mukaan... Ikävä kyllä :( ... Tuossa lähikunnassa muutama vuosi sitten oli oikeen kunnon haloo lehtiä myöten, kun pari hoitajaa pakotti lapset syömään omaa oksennustaan ym. :/ "

https://kaksplus.fi/threads/paeivaekodeissa-kuulem...

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

Päiväkodissa oli lapsi pakotettu syömään oksennustaan! Aivan käsittämätöntä! Hoitajat vielä kiistävät syyllisyytensä.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Päiväkotilasten pakkosyöttämisestä syytetyt kiistivät syyllisyytensä/1135237447490

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

Hattulassa oli oikeuden mukaan kyse kuitenkin ruumiillisesta väkivallasta, joka aiheutti lapsille pelkoja, itkuisuutta sekä haluttomuutta mennä hoitoon.

Työtoverien mukaan naiset tarttuivat pelokkaita ja ruokahaluttomia lapsia molemmista käsistä, päästä, niskasta tai hartioista tai painoivat lasta itseään vasten. Lisäksi heidän oli nähty laittavan lusikan lapsen suuhun väkisin hampaitten välistä.

Hovioikeus hylkäsi pahoinpitelysyytteet tapauksissa, joissa itkevä lapsi jätettiin yksin hämärään huoneeseen. Menettely ei vastaa päivähoitolakia, mutta se ei ole ruumiillista väkivaltaa tai muuta toisen terveyden vahingoittamista.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000161225.html

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

"Onko ok, että tädit päiväkodissa huutaa lapsille? Minusta ei ole ja lapsi valittaa kotona siitä, että tädit huutaa. Sanoin heille siitä ja selittelivät huutamistaan ikäänkuin välttämättömänä..."

https://www.vauva.fi/keskustelu/1131011/ketju/laps...

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

"se huutaminen ja uhkailu mikä kaikuu päiväkodin eteisessä on aika hurjaa kuultavaa. Kerran satuin paikalle kun tytärtäni vedettiin jalasta takaisin pukupisteelle, useamman kerran hänelle on huudettu naama punaisena päin näköä ja viimeksi satuin astumaan kulman takaa kun lastani laitettiin ruotuun ravistamalla häntä hartioista.

Miten nämä asiat voi ottaa puheeksi henkilökunnan kanssa? Heillä on usein selitys, että tilanne on sen vaatinut tai on ollut niin hankala päivä kaiken kaikkiaan. Minusta kyseessä on keinottomuus ja ammattitaidon puute, jos täytyy turvautua lievään väkivaltaan ja huutamiseen.”

https://www.huonoaiti.fi/saako-ammattilainen-hermo...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Maahanmuuttajataustainen epäpätevä.Malliesimerkki nykysuomen tulevasta henkilökunnasta vai?Mikä on muuten oma pätevyytesi lasten varhaiskasvatuksen alalla?Ja varsinkin siellä erityislasten puolella?Miksi nostit mahanmuuttajataustaisen henkilön joka on epäpätevä ,kirjoituksessasi esiin erikseen?

Suomessa on paljon maahanmuuttajia ,tarkoitatko nyt ,että suomeen pitää saada lisää EPÄPÄTEVÄÄ henkilökuntaa lasten varhaiskasvatukseen ja hoito-alalle.Miten epäpätevät ,kuten hän ja sinä ilmeisesti,ellet sitten ole suorittanut tutkintoa ennen kokeilujaksoasi?Olisitte parhaat esimerkit ja arvostelijat?

Tunnetko lastensuojelulain+YK lastenoikeuksien sisällön,lait alan työntekijöiden ammattipätevyysvaatimuksista-muut lait jotka sitovat näiden toimintaa?

MIKSI et tehnyt ilmoituksia eli ilmoittanut ALUEHALLINTAVIRASTOON EPÄKOHDISTA KANTELUA ,organisaation tai henkilön tekemistä voit sen tehdä SE KUN OLISI OLLUT VELVOLLISUUTESIKIN?Koskee näitä sosiaali ja terveydenhoidon ammattivalittajia siellä duunipaikoissakin.20 vuotta jatkuneen hoitajapulan ja muiden ongelmakohtien valittaminen kun on jatkunut jo niinkin kauan,ellei kauemmin.

HUOSTAFIRMOISSA ja sosiaalialan työntekijöissä,joista lastensuojelussa yli 50% epäpäteviä ,duunareissa se luonnevika onkin oikein pesiytynyt sinne kulttuuriin.Siellä sitä riittää kaltoinkohtelijoita ja mielivaltaista ihmisten kyykyttämistä harjoittavaa henkilökuntaa.Ihan maanlaajuisesti.Nythän sossut on tuotu jo varhaiskasvatukseenkin ,neuvoloiden ja koulujen lisäksi.

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

Minä en silloin tiennyt minne olisi pitänyt valittaa. Soitin lehdet läpi, toimittajia ei kiinnostanut. Otin yhteyttä lasten asioita hoitaviin organisaatioihin, eivät kuulemma voi ottaa kantaa. Otin yhteyttä yliopistojen tutkijoihin, siellä sanottiin että ei kukaan usko jos päivähoidon todellisuudesta puhuu. Suomalaiset kuulemma ovat niin vakuuttununeita "laadukkaasta varhaiskasvatuksestamme", että mitkään vastakkaiset kertomukset eivät mene läpi. Kaikki leimataan yksittäistapauksiksi.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Uskon kyllä helpolla.Sosiaali ja terveydenhoidon alan asioissa ei varsinkaan lasta koskevista kaltoinkohteluista ja muista epäkohdista saa puhua julkisesti tai kirjoittaa.Varsinkin lastensuojelu on erityiskiellon kohteena:alan herrat ja rouvakerholaiset ovat se taho joka saa ihan itse päättää mitä sieltä julkaistaan VALIKOIDUSTI.Siksi sensuuri on siellä etukäteen jo valmiina mediassa julkaistavaan.Näiden piirit ja verkostot ovat niin sisäänpäin lämpiviä ettei sieltä kukaan toisiaan käräytä.Jos muiden ihmisten ja työntekijöiden valituksia alettaisiin tutkimaan ,se olisi liian vaarallista liiketoiminalle.

Suomi kun mainostaa itseään hyvinvoinnin paratiisina vaikka YK ja EIO ovat suomelle antaneet lukuisia huomautuksia laittomuuksista ja rikkomuksista lasten ja perheiden kohtelusta.

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

Vuosi sitten marraskuussa Helsingin kaupungin päiväkodissa 58-vuotias lastentarhanopettaja huusi pienokaiselle ja sitten iski avokämmenellä tätä päähän ohimon alueelle.

Kyseessä oli tavallinen ulosmenotilanne. Lapselle oli puettu ulkovaatteet ja hän oli ulostanut housuihinsa. Lastentarhanopettaja oli huutanut pienelle lapselle tästä syystä.Pieni lapsi oli reagoinut huutamiseen mennen makaamaan patjalle. Lastentarhaopettaja kertoi oikeudelle, että oli mennyt nostamaan lasta ja samanaikaisesti läpsäissyttä tätä ohimolle.

Lastentarhanopettaja vastasi alun perin Helsingin käräjäoikeudessa syytteeseen pahoinpitelystä. Hän myönsi käräjäsalissa teon, mutta katsoi, että kyse on lievästä pahoinpitelystä. Oikeuden mukaan on selvää, että lyönti aiheutti lapselle kipua.Pahoinpitely on kohdistunut pieneen puolustuskyvyttömään lapseen. Se on kohdistunut lapseen, joka oli 58-vuotiaan hoidossa päiväkodissa työaikana.

https://www.vauva.fi/keskustelu/1245097/ketju/laps...

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

"Olen päivähoidossa töissä ja minua ahdistaa. Te vanhemmat ette tiedäkään, kuinka kylmästi hoitajat voivat kohdella lapsia. Itkevä lapsi jätetään ilman lohdutusta tai häntä ei oikeasti kuunnella. Tokaistaan vain että "no, kyllä se siitä. Mene leikkimään." Lasten leikkejä ei välttämättä valvota ja keskenään lapset voivat olla tosi ilkeitä toisilleen. Kun sitten joku lapsi yrittää tulla kertomaan hoitajille, kuinka joku kiusaa, niin reaktio voi olla esim "nyt kun koko ajan tulet juoruamaan, niin tule pois sieltä leikeistä." Ja niin kiusaaja saa jatkaa. .."

https://www.meidanperhe.fi/keskustelu/1000637/ketj...

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

"Olen järkyttynyt seuratessani Helsingin kaupungin päiväkotien tasoa. Lapset heitteillä. Puistossa ulkoilutilanteessa alle 2v. lapset harhailevat yksikseen pitkin puistoa (puisto aidattu). Tädit puiston toisessa reunassa nenätysten. Isommat lapset riehuvat pienten joukossa. Tädit eivät halua puuttua vaaralliseltakin näyttäviin tilanteisiin. Kerrassaan uskomatonta välinpitämättömyyttä. Vaikka joukossa ulkopuolisia,omien lastensa kanssa ulkoilevia isíä ja äitejä, päiväkodin henkilökunta lyö laimin hoitovelvollisuutensa. Myös päiväkodeissa, todennäkoisesti resurssipulan vuoksi todella huonoa hoitoa. (Tehkääpä äidit ja isät yllätyskäyntejä päiväkotiin niin huomaatte, että kuvaukset päiväkodin tavoitteista ovat vain sanahelinää ja käytäntö on vallan muuta) Tädit puuhastelevat mieluummin isompien lasten kanssa. Pienemmät saavat istua syöttötuolissa yksikseen räkä valuen. Olen järkyttynyt......!!!!"

https://www.vauva.fi/keskustelu/1245097/ketju/laps...

Käyttäjän SeijaKastari-Johansson kuva
Seija Kastari-Johansson

Nyt pitäisi kaikkien, asiatonta nähtyään, uskaltaa puhua. Tiedän useita, jotka ovat menneinä vuosina kirjoittaneet, mutta nimettöminä. Asiat on leimattu yksittäisiksi tapauksiksi, eikä sen enempää.

Kiitos Sinulle Kaarina vielä kerran!

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

Päiväkotien todellisuus on uskottua karumpi – maailman paras varhaiskasvatus on pelkkä illuusioPäiväkodeissa on aikaa vain perusasioihin. Siellä ei ole mahdollista saavuttaa niitä tavoitteita, joita laadukkaalle päivähoidolle on asetettu.

https://www.vauva.fi/keskustelu/2743170/paivakotie...

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

Olen näköalapaikalla ja voin ikkunasta ihan suoraan nähdä päiväkotilasten ulkoilua. Parin vuoden aikana, tässä asuessamme, täytyy surukseni todeta, että tädit viihtyvät keskenään. Täältä ylhäältä katsellessa ovat melkeimpä jatkuvasti nenätysten...joko kaksin tai muodostaen kolmion. Lapset vipeltävät kuka minnekin, joten ihan oman onnensa nojassa touhuoavat nuo pikkuiset!

https://keskustelu.suomi24.fi/t/14180795/paivakodi...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

on eroja.Kun es,kaupungissa oli aikoinaan yksityinen pieni päiväkoti ei siellä olut mitään ongelmai.Ei pakkonukkumista vaan enemmän sitä lapsen huomioimista yksilönä.

Kunnalliselle siirtymisen jälkeen se helvetti vasta alkoi.Ei ollut ikävä kyllä esikoulua tuossa pienessä päiväkodissa.

Nythän on suuret konsernit ketjuttaneet varhaiskasvatuspaikkoja ,eli ostaneet pieniä kotimaisia alta pois kuten sos-ja terveydenhoidon alalla vanhuspuolella ,vammaisten palveluissa jne/siellä kaltoinkohtelut maan tapa,kuten mielenterveyspalveluissa laitoksissa).

Kun suomessa alettiin uudistukset niin silloin tuli tämä epäpätevien lauma alalle,näitähän koulutetaan vieläkin kun ei ole ammattitaitoa ja kun lastensuojelu sotkettiin mukaan huoliseuloineen.Ennen hoidettiin lapsia nyt tehdään huoliseulontaa ,lastensuojeluilmoituksia joihin meneekin yhden duunarin koko työpäivä ja jokainen keittiöpsykologi onkin epäpätevän henkilökunnan lisäksi ,saanut itselleen itsetuntoa kohottamaan tehtäväksi tehtailla perheistä ilmiantojaan,johtajia myöten.

Olisivat pysyneet lestissään eli lasten hoidossa,kun laadukasta varhaiskasvatusta ei pystytä antamaan kuin kokoomuksen sanni g.laasosen ja saarikon(Kesk) vaalipuheissa.

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

" tietäisittepä vanhemmat, mitä tapahtuu päiväkodeissa
Olin harjoittelemassa eräässä yksityisessä päiväkodissa enkä voi käsittää sitä tapaa, jolla vakituiset hoitajat lapsia kohtelivat. Jos 1-vuotias lapsi ei totellut jossain asiassa heitä, hoitajat huusivat kurkku suorana ja käsittelivät muutenkin lapsia kovakouraisesti. Kaikkien oli pakko olla nukkumahuoneessa kaksi tuntia, vaikka ei olisi nukuttanut yhtään. Luulen, että jos vanhemmat näkisivät "kärpäsenä katossa", mitä päiväkodeissa tapahtuu, ottaisivat lapsensa pois sieltä hyvin äkkiä..."

https://keskustelu.suomi24.fi/t/558470/tietaisitte...

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

Seuraava on kuvaus omasta työpäivästäni sijaisena eräässä päiväkodissa. Kaikki on totta ja toistuvaa eri versioin. Miksi? Liikaa lapsia, liian vähän aikuisia, ei tarpeeksi sijaisia, ei resursseja, ei tietoa, ei sydäntä, puutumista ja kyynistymistä. Riitelyä siitä, kuka on sopivin kasvattaja ja sopivin pitämään aamupiiriä, pakollista esiopetusta, ei tarpeeksi leikkiä, aikaa tai syliä.

http://piiacollan.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185620-...

Käyttäjän KaarinaRantala kuva
Kaarina Kreus

Yllätystarkastus paljasti runsaasti epäkohtia.Raportin mukaan päiväkodissa on harjoitettu lasten uhkailua, kovakouraista vaatteisiin tarttumista, vaatteista retuuttamista. Raportin mukaan eräs työntekijä on uhannut toista työntekijää veitsellä.

Päiväkodin toiminnassa havaitut epäkohdat osoittautuivat niin vakaviksi ja lasten turvallisuutta vaarantaviksi, että toiminta päätettiin keskeyttää.

Tarkastajat havaitsivat, että ruokaa ei ollut lapsille tarpeeksi ja sen laatu oli heikkoa.Päiväkotiin tilataan lähtökohtaisesti liian vähän ruokaa, pääruuan lisukkeet ovat vähäiset ja maitoa ei ole lapsille tarjolla päivittäin ruokajuomaksi ja leivän käyttöä säännöstellään. Esimerkkinä huonosta kohtelusta kerrottiin kovakourainen tarttuminen lapsiin ja lasten vaatteista retuuttaminen esimerkiksi huoneesta toiseen sekä pelottelu ikävillä asioilla, jos lapsi ei tottele eri tilanteissa.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yllatystarkast...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Vuosien mittaan kiinnostus suomen PERHEPOLITIIKKAA kohtaan on ollut yhtä välinpitämätöntä lukuunottamatta aikaa ennen viime vaaleja,ENNENKUIN sensuuri iski täällä(kin) kirjoittavien blokeihin ja he saivat bannin jne.Taisi joutua oikeuteenkin joku melkein kun pelko iski sisäpiireihin rajusti lapsibisneksen /perhebisneksen todellisuudesta TAI varsinkin sen PALJASTUMISESTA.Yhtä lailla varhaiskasvatuksesta tuli bisnestä,jonka hintalappu moninkertaistuu kun hoitopaikkojen sosiaalityöntekijöiden ja henkilökunnan diagnooseilla tehdään perheistä se ongelma.

Alla yksi esimerkki tuhansista.

– Muut hoitajat olivat kertoneet nähneensä, että poikaa oli kohdeltu osastolla muulloinkin väkivaltaisesti. Poika oli ollut kontillaan ja häntä oli potkittu polvella selkään, Katja sanoo.

http://oksanenilona.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26103...

Suomen parasta A-luokkaa PERHEPOLITIIKAN TUOTOSTA JA TULOSTA.JOKO alkaa suomessa silmät avautumaan muiltakin kuin niiltä TUHANSILTA PERHEILTÄ joiden valitukset makaavat aluehallintoviraston pöydillä KUN ROUVAKERHO tekee LISÄÄ LAKEJA LASTENSUOJELUN VARJOLLA joilla viedä IHMISARVO JA OIKEUDET PERHEILTÄ JA HEIDÄN LAPSILTAAN!

JOKAINEN näistä POLIITIKOISTA jotka ovat näitä uudistuksia olleet laatimassa ,joilla BISNES tuotiin suomeen ,vastuuseen ja viralta,korvaukset uhreille . Perheille oma PUOLUEETON TAHO joka EI OLE missään tekemisissä näiden rikollisten kanssa!!ON aivan turha valehdella ettei nämä rikokset ,kaltoinkohtelut,hyväksikäytöt lasten ja nuorten itsemurhat ole olleet tiedossa!

http://oksanenilona.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26339...

Vantaan lastensuojelusta tuli sijoitusbisnes: Sitra, FIM, LSKL ja SOS- lapsikylä alkavat kuntouttaa neurologisesti oireilevia pelätyllä perhetyöllä
1/2/2019

Kids for cash- skandaali jo mahdollinen Suomessakin

Lastensuojelun toimintoja ulkoistetaan kovaa vauhtia yksityisille yrityksille.
Lastensuojelun lainvastainen käytäntö ulkoistaa viranomaistyöksi säädettyjä perheiden olosuhde- ja vanhemmuudenarviointeja ja siirtää perhetyö jääveille sijaishuoltopalveluja tarjoaville yksityisille yrityksille on lisännyt huostaanottoja ja räjäyttänyt lastensuojelun kustannukset, jotka ovat kivunneet jo yli miljardiin vuodessa.

Lastensuojelun laittomuuksista raportoineita alaisiaan omiin muroihin pissijöiksi haukkunut Anna Cantell- Forsbom on nyt päästänyt vieraita lastensuojelun murokupille.

Asiakkaat samoin kuin veronmaksajat tosin voivat olla eri mieltä Päivi Singon palkinneen Cantell- Forsbomin samoin kuin Lastensuojelun Keskusliiton, Sitran ja S-pankkiin kuuluvan rahastoyhtiö FIM:n arvostelukyvystä lastensuojelun kehittämisen ja kustannussäästöjen suhteen.

Pitkään erilaisten ongelmien kanssa paininutta Vantaan lastensuojelua ollaan kaikessa hiljaisuudessa ajamassa osaksi sijoituskuviota, kertoi Vantaan Sanomat viime syksynä.

Kuntaliiton lehti varmistaa uutisen 28.1.2019.

Lapset SIB Vantaa- ohjelmassa ovat mm. algoritmejä rahoittava yksityinen S-pankin omistama rahastoyhtiö FIM, pääosin sijaishuollon edunvalvojista koostuva Lastensuojelun Keskusliitto, maahanmuuttajien kotouttamista kehittävä Epiqus, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra sekä vanhoja perhetyöntekijöitä perhekumppaneina kaupitteleva SOS-Lapsikylä.

Lapsi-SIB-nimisen rahoitussopimuksen ideana on se, että varhaisen puuttumisen tuomat säästöt lastensuojelussa päätyvät osaksi sijoittajille ja osa säästöistä jää kaupungin hyväksi.

https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/vantaan-l...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Huomautan että varhaiskasvatus esikoulu,koulu,harrastuspaikat,nuorisopaikat jne.kuuluvat lastensuojelun piiriin eli ovat osa systeemiä.Perheet eivät tätä vaan tajua,kun sen pienen ihmisensä sinne vievät.Saatta nimittäin pian olla lapsen kohdalla VARHAINEN PUUTTUMINEN perheestään,kun nämä nykymuodin mukaiset varhaiskasvattajat ja se yli 50% epäpätevä lastensuojelu laittaa päänsä yhteen..Jostakin se raha on kunnille saatava valtiolta.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Olet trolli, feikki, muka taloustieteen lisensiaatti ja menee töihin päiväkotiin. Justjoo.

Kirjoita uusi kommentti

Raimo Koski
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.
Mobile meta

Toimituksen poiminnat

Prev 123456 Next